יום ראשון, 13 ביולי 2014

בנטו, למידה בלתי נגמרת

הכנת בנטו, כמו כמעט כל דבר בחיים כנראה,  פירושה למידה בלתי נגמרת.
אני מבינה את זה כשאני קוראת את הפוסטים הראשונים שכתבתי אי שם לפני שלוש ומשהו שנים.
אני מבינה את זה כשאני מסתכלת בסרטוני הדרכה שצילמתי ליוטיוב לפני שנה.
אני מבינה את זה כשכל יום אני מגלה עוד ועוד ועוד מידע חדש, מתכון חדש, מושג חדש, משהו- ששוב מרחיב את עולמי ומשפר את יומי.

בזמן האחרון לא כתבתי כאן כי הייתי שקועה כל כולי בלמידה.
זה התאפשר גם כי עברנו לחינוך ביתי, והגדולים יצאו לחופשה, ותכל׳ס? מכינים הרבה פחות בנטו ויש זמן לעצור רגע ולחקור, ללמוד, לקרוא.
אבל זה קרה בעיקרר מפני שבאופן בפרדוקסלי (?) הלמידה הכי משמעותית עבורי- מתקיימת דווקא כשאני מחליטה להעביר את הידע הלאה, ללמד.
אני מניחה שזה קורה כיוון שלימוד בפועל מחייב אותי להעמיד את האתגרים בהם עמדתי בעבר- במבחן מחודש, תחת התנאי ״להתאים מול כל הידע החדש״ שאותו אני אוספת מידי יום ומידי שעה.
וזה מרתק.

את התוצאות, תוכלו לראות בוודאי בעוד חודש או חודשיים.
בינתיים, אסתפק בצירוף צילומים מהבנטואים ומגשי הסושי האחרונים שהכנתי:











 

*****
תוספת עדכנית:
בשנים בהם אני מכינה בנטו צברתי המון מתכונים שילדים אוהבים, והמון שיטות עבודה שמקצרות את הדרך. את כל המתכונים השיטות והתובנות אספתי לספר שיצא לאור בהוצאה עצמית. ספר שמלמד הכנת בנטו, 144 עמודים (!) מעל 100 הדרכות מפורטות ומתכונים (הכל כשר) שמעוצב כספר מנגה (קומיקס יפני) עם איוריו של מתן, נער בן 15 (שניחן בכשרון יוצא דופן).
לפרטים נוספים ולרכישה
 כדאי להכנס לקישור זה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה