יום רביעי, 4 בדצמבר 2013

בנטו ישראלי - יש דבר כזה! (+ מתכון אדיר לפלאפל) Israely bento + Tremendous falafel recipe



״אובנטו ישראלי״. צמד המילים הזה נשמע לי עד לא מזמן ממש כמו דבר והיפוכו.
חלק מה״אפיל״ של האובנטו עבור בניי המתבגרים, חובבי האנימות ותחרויות הקוספליי, נטוע ב״יפניות״ שלו. אני לא אגזים אם אומר שכל הצעה מצידי, לעירוב של מרכיבים ״ישראליים״ בתוך קופסאות הבנטו שלהם היה נחשב כסוג של חילול קודש.
אבל אחרי שנתיים שבהם אני מכינה לילדיי אובנטו, אנשים נוספים החלו לגלות עניין בקופסה המצויירת, והאמת? הביטו בה בהשתאות אבל באותה עת נראה היה כאילו האוכל ה״יפני״ בה היווה עבורם מחסום. ואני, מיד התחלתי לחשוב איך ״לעברת״ את הקופסה היפנית, איך להכניס בה מוצרים ״משלנו״. וזה דרש יצירתיות…
האוכל באובנטו צריך להיות ״עביר״, כלומר אוכל שניתן להכניס לקופסה ולהעבירו בשלום ממקום למקום. באובנטו אין מקום לאוכל שנוזל (טחינה) וגם לא לאוכל גדול מידיי שלא ניתן לחלק (שווארמה בלאפה, או אפילו סתם לחמניה עם גבינה צהובה).
אבל אתגרים אני דווקא אוהבת, והתארגנתי לחשיבה חיובית (״איך כן״), עם רשימה של מאכלים שבהחלט ניתן להכניס לאובנטו ישראלי:
עלי גפן ממולאים באורז - מאכל נפלא. ממש הסושי של המזרח התיכון. מתאים לאובנטו כמו כפפה ליד.
גבינות, לפעמים. אנחנו לא אכלני גבינות בבית, אבל כחלק מהניסיונות, הכנסתי גבינות חצי קשות כמו גבינה צפתית או בולגרית. אני פורסת חתיכה, ובעזרת חותכן עוגיות אני קורצת צורות יפות כמו כוכב או לב. מייפה את הבנטו עד מאוד.
ירקות טריים - מה יותר ישראלי מירקות טריים בעונתם? הצבעוניות של הירקות מהווה כר פורה לקישוט המנה, ואני מקפידה לחתוך אותם יפה או לקשט אותם, כמו במקרה של חיפושיות השרי.
סלטים - סלט טבולה, גרגרי חומוס וסלט כרוב אדום במיונז - כולם נהדרים. כדאי מאוד להכניסם לכוס קטנה עם מכסה, בעיקר אם הקופסה שלכם לא ממש נמוכה, ועדיף מכסה שקוף.
מיני כריכים - אני ארחיב בנושא של לחם באחד הפוסטים הבאים, מבטיחה, אבל בגדול כריך שחתוך בחותכן עוגיות לצורת כוכב יכול להיות קישוט נאה ומנת פחמימה מצויינת בבנטו הישראלי .
ביצים - חביתות הכנסתי כשהן מגולגלות כטמאגו נטולת סויה ומירין. כלומר חביתה מגולגלת פשוטה. לביצים הקשות לא הססתי להוסיף חיוך או להפוך אותן ללב. אמנם בנטו ישראלי, אבל מותר לו להיות יפה :)
קציצות - טוב, זה השוס הכי גדול, נראה לי. פלאפל מעדשים ופלאפל מחומוס וקציצות מקינואה בכל הרכב הפכו ללהיט אצלנו בבית, והתאימו נפלא בקופסאות הבנטו. הקציצות טעימות גם קרות, הן משביעות והן מאוד מקומיות. מסוג הדברים שכשאני מגלה אותם אני צועקת (צועקת בלב, בלב, לא באמת) ״אאוריקה״.
ידידותי החיות ביפן ממש התלהבו מהבנטואים הישראליים שהפגנתי, מה שסייע גם לבנים המתבגרים שלי להיות די מבסוטים מהטוויסט, ולהסכים לשלב.
אחרי הכל, הסברתי להם אוכל מקומי הוא אחד מעמודי התווך של הבנטו, ואנחנו , אפעס עדיין גרים בישראל :).


היום אני אחלוק איתכם את המתכון המופלא שלי לפלאפל:
המצרכים:
רבע כוס כמון
כפית מלח
2 כפיות סודה לשתיה או שקית אבקת אפיה
חצי בצל
5 שיני שום
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
3-4 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים, וסוננו.


מניחים הכל במעבד מזון וטוחנים. אפשר לטחון גם עם בלנדר מוט אבל זה מצריך עבודה קשה יותר.
יוצרים קציצות בעזרת שתי כפות ומטילים אותן לטיגון בתוך שמן עמוק 3-4 דקות. לאחר שהקציצות הוזהבו משני הצדדים, להוציאן למסננת לניקוז עודפי שמן.
לא הכי הכי בריא, אבל טעים שחבל על הזמן.

*****
תוספת עדכנית:
בשנים בהם אני מכינה בנטו צברתי המון מתכונים שילדים אוהבים, והמון שיטות עבודה שמקצרות את הדרך. את כל המתכונים השיטות והתובנות אספתי לספר שיצא לאור בהוצאה עצמית. ספר שמלמד הכנת בנטו, 144 עמודים (!) מעל 100 הדרכות מפורטות ומתכונים (הכל כשר) שמעוצב כספר מנגה (קומיקס יפני) עם איוריו של מתן, נער בן 15 (שניחן בכשרון יוצא דופן).
לפרטים נוספים ולרכישה
 כדאי להכנס לקישור זה. 

Israeli obento... I got to admit: for long time that sounded to me as an oxymoron .
But after two years in which I make my children obento , I started thinking how to make these Japanese lunchbox a bit more "ours"
So what am I putting into my Israeli obento?...
Cheese - sometimes. We do not eat cheese at home ,regularly, but i gave it a try. i used half - hard cheese as salty and Bulgarian , and soft cheese as cream cheese and cottage cheese
the cheese is not "spread" in boxes, although it is at an open silicone cup - because the boxes themselves are very, very crowded.
I put a lot of fresh vegetables - and avoided cooked vegetables or fried in tempura. Somehow it felt to have more Israeli . Of course the vegetables themselves are fertile garnish the dish, and many times I made sure to cut them or decorate them nicely , as in the case of cherry-beetles
I also put some tabouleh salad, chickpeas and chickpea paste .
Once I put a small sandwich . It seemed like an Israeli , but I have to admit- it had not been a huge success
I put eggs, of course. I put omelettes tamago - free of soy and mirine - just a simple rolled omelet .
as for the Hard-boiled eggs - i add it a smile , or make them to heart. it is an israely obento - but it
But the big Schuss were the Falafel, Falafel of lentils Falafel of chickpeas and quinoa patties - at any way they were a huge hit at our house , and at our bento boxes . Falafel Are also delicious cold and it is very local . Kind of thing I shout ( shout silently inside my head , not really ) " Eureka " !
my friends who live in Japan were excited by the turn I made, and i think that helped my sons be quite pleased diversity . After all, local food is one of the pillars of the Bento .

Today I will share with you my wonderful recipe for falafel:
Ingredients:
¼ cup cumin
Teaspoon salt
2 teaspoons baking soda or baking powder bag
Half an onion
5 cloves of garlic
Bunch of parsley
Bunch of cilantro
3-4 cups chickpeas soaked overnight in water and filtered.


Place everything in a food processor and grind.
Form patties with two spoons and cast them frying in deep oil 3-4 minutes. After it become golden on both sides,  put them into a colander to drain excess oil.




















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה